ovm

Leiding geven 3. Haal het beste uit je team! (EKC-vervolgcursus) (Online)

Datum woensdag 21 april
Locatie Online
Doelgroep Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, Overige, AVG
Organisatie OVM Scholing & Advies
Accreditatie 4 uur
Prijs 175.00
Tijd: 09.00 - 13.00 uur.
De cursus zal online worden gegeven.
Het is niet nodig om Leiding geven 1 en/of 2 te hebben gevolgd.

Leiding geven 3. Haal het beste uit je team!

Huisartsen geven leiding aan praktijkondersteuners, doktersassistentes en aan collega huisartsen in de praktijk en in de toetsgroep. Werkgeverschap, de coördinatie van werkoverleg, taakdelegatie en coaching van de uitvoering van werkprocessen zijn aspecten die voor veel huisartsen nieuw en onbekend zijn. Leiderschap vereist praktische kennis, communicatieve vaardigheden en inzicht in eigen opvattingen en persoonlijk handelen. In deze cursus wordt de gelegenheid geboden om de benodigde competenties te vergroten. Diverse aspecten van leiding geven en coachen komen aan bod, zowel in theorie als in oefensituaties.

Waarom deelnemen?

In Leiding geven 1 kwamen leiderschapsstijlen en situationeel leiderschap aan de orde, en in Leiding geven 2 stond feedback geven/ontvangen en het jaargesprek centraal. Deze cursus Leiding geven 3 zoomt in op groepsdynamiek en vergadertechniek. Hoe kun je effectief vergaderen en de deelnemers meenemen in de vergaderdiscipline? Iedere deelnemer komt aan bod om zich de finesses van het vergaderen eigen te maken. Het tweede onderwerp is het krachtenveld in een team, aan de hand van het concept ‘teamrollen van Belbin’. Welke bijdrage levert iedere deelnemer aan teamwork, en hoe kunnen deze rollen optimaal tot hun recht komen? We oefenen in het herkennen van teamrollen met als doel deze in je eigen team goed te kunnen benutten.

Programma 

08.30 - 09.00 uur Lunch
09.00 - 10.45 uur Cursus Leiding geven 3
10.45 - 11.00 uur Pauze
11.00 - 13.00 uur Vervolg cursus
13.00 - 13.30 uur Lunch

Datum

Woensdag 21 april 2021.
Middagprogramma Dynamiek in teams en groepen
Wilt u ook voor het middagprogramma inschrijven? Klik hier.

Locatie

Online

Kosten

€ 175,- per deelnemer.

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor 4 uur bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

Consulent

Arie Keijzer

Inschrijven 

Je kunt inschrijven middels de button boven en onderaan de pagina. Je ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. De cursus gaat door bij voldoende deelnemers.

Annuleringsregeling 

Annuleren kan tot een week voor aanvang van de nascholing onder aftrek van € 25,- administratiekosten. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk kun je je, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

Meer informatie

Deze cursus is ontwikkeld door Keijzer en Van der Jagt advies. Voor inlichtingen kun je terecht bij OVM Scholing & Advies, telefoon 0622514859, e-mail scholing@vanmuijden.nl
Coördinatie: Olaf van Muijden

Wijzigingen voorbehouden.