ovm

Dynamiek in teams en groepen (EKC-vervolgcursus) (Online)

Datum woensdag 21 april
Locatie Online
Doelgroep Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, Overige, AVG
Organisatie OVM Scholing & Advies
Accreditatie 4 uur
Prijs 175.00
Tijd: 13.30 - 17.30 uur.
De cursus zal online worden gegeven.

Dynamiek in teams en groepen

Wat gebeurt er allemaal in de groep waarmee je werkt? Waar we te maken hebben met groepen, hebben we te maken met dynamiek. Dat kan leuk zijn, maar is soms ook best moeilijk te hanteren. Hoe gaat het in jouw toetsgroep? En in jouw praktijkteam? Sommige teams werken in flow, zijn effectief en aangenaam. In sommige toetsgroepen leer je meer dan waar dan ook. In veel groepen is de situatie echter minder optimaal.
De groepsdynamica biedt veel inzichten in hoe groepen en teams prettig en effectief kunnen zijn of worden, en wat er verstorend kan zijn. Het maakt uit in welke fase een groep zich bevindt, of de groep al een tijd bij elkaar is, of dat er wisselingen zijn. De theorie geeft inzicht in het belang van "storm” (onrust, wrijving) in de groep en wat een streven naar harmonie oplevert.
Mocht er wel wat te verbeteren zijn in jouw groepen: Interveniëren in de groepsdynamiek vraagt soms lef, én kan veel opleveren. 

Waarom deelnemen?

  • Als je meer wilt weten over groepsdynamiek
  • Als je graag het functioneren van je (toets)groep of team positief zou willen kunnen beïnvloeden

Programma 

In deze cursus leer je meer over groepsprocessen en groepsdynamiek en de ontwikkeling van een groep in de tijd. We gaan deze inzichten naar jouw praktijk vertalen en oefenen met interventies. Na afloop heb je meer inzicht en overzicht én zullen jouw vaardigheden om de dynamiek in een groep te hanteren zijn toegenomen.

13.00 - 13.30 uur Lunch
13.30 - 15.30 uur Cursus Dynamiek in teams en groepen
15.30 - 15.45 uur Pauze
15.45 - 17.30 uur Vervolg cursus


Datum

Woensdag 21 april 2021.
Ochtendprogramma Leiding Geven 3. Haal het beste uit je team
Wilt u ook voor het ochtendprogramma inschrijven? Klik hier.

Locatie

Online

Kosten

€ 175,- per deelnemer.

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor 4 uur bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

Consulent

Anouk Bogers

Inschrijven 

Je kunt inschrijven middels de button boven en onderaan de pagina. Je ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. De cursus gaat door bij voldoende deelnemers.

Annuleringsregeling 

Annuleren kan tot een week voor aanvang van de nascholing onder aftrek van € 25,- administratiekosten. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk kun je je, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

Meer informatie

Deze cursus is ontwikkeld door Keijzer en Van der Jagt advies. Voor inlichtingen kun je terecht bij OVM Scholing & Advies, telefoon 0622514859, e-mail scholing@vanmuijden.nl
Coördinatie: Olaf van Muijden

Wijzigingen voorbehouden.