ovm

Art Based Learning. Creativiteit als nieuwe competentie (EKC-vervolgcursus)

Datum dinsdag 5 oktober
Locatie Onbekend
Doelgroep Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, Overige, AVG
Organisatie OVM Scholing & Advies
Accreditatie 4 uur
Prijs 195.00
Tijd: 12.30 - 17.00 uur.
Indien t.z.t. fysieke nascholing nog niet mogelijk is, zal de cursus plaatsvinden in een virtueel museum.

Art Based Learning. Creativiteit als nieuwe competentie

Als huisarts-EKC heb je geleerd te vertrouwen op je kritisch en analytisch denkvermogen. Echter in sommige aspecten van je functie kan juist dit lineaire denken je in de weg staan. Bij problemen of uitdagingen in je functie heb je geleerd een aantal stappen te ondernemen die naar oplossingen leiden. Vaak wordt in deze zoektocht creativiteit aan de hand van het associatieve vrije denken als minder belangrijk of zelfs als afleiding ervaren, terwijl dit juist een extra dimensie geeft om tot nieuwe mogelijkheden te komen. Noem het een frisse blik. Out of the box. 
Art Based Learning is een beproefde methode om je creatieve brein te stimuleren. 

In deze cursus maak je kennis met Art Based Learning en hoe creativiteit in je werk een nieuwe waardevolle competentie is. Vervolgens ga je met de methode aan de slag. Dit doe je aan de hand van een persoonlijk vraagstuk toegespitst op je functie als huisarts-EKC. Voorbeelden vraagstukken:  
 • Hoe verbeter ik de samenwerking met mijn directe collega’s.
 • Hoe laat ik mezelf meer zien?
 • Hoe zorg ik voor meer structuur in mijn werk?
 • Hoe kan ik efficiënter te werk gaan?
 • Hoe breng ik meer focus aan?
 • Hoe ga ik om met mondige/lastige patiënten.

Waarom deelnemen?

Art Based Learning laat je in 4 stappen in dialoog gaan met kunstwerken, als objecten die je omgeven, waardoor je het creatieve denken, voelen, ervaren en handelen kunt stimuleren en in de praktijk brengen. Kunst is hierbij een middel om je creativiteit en associatief denkvermogen te stimuleren. Dankzij deze manier van werken kun je creatieve vermogens ontwikkelen die essentieel zijn voor de 21ste-eeuwse samenleving.

Na afloop van de nascholing: 
 • Heb je inzicht hoe je met behulp van de methode Art based learning probleemstellingen binnen de toetsgroep en/of in je huisartsenpraktijk kunt benaderen.
 • Kun je de methode toepassen in je eigen toetsgroep.
 • Zie je in dat de eigen fantasie en verbeelding een grote bijdrage kunnen leveren in het beantwoorden van belangrijke vraagstukken. 
 • Rond je de cursus af met een of meer persoonlijke inzichten en voornemens.
 • Vergroot je de kennis over je eigen creatieve vaardigheden.

Programma 

12.30 - 13.15 uur Inleiding Art Based Learning
13.15 - 13.30 uur Pauze
13.30 - 15.30 uur 4 stappen Art Based Learning
15.30 - 15.45 uur Pauze
15.45 - 17.00 uur Feedback-ronde

Datum

Dinsdag 5 oktober 2021

Locatie

(Virtueel) Museum 

Kosten

€ 195,- per deelnemer.
Entree museum niet inbegrepen

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor 4 uur bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

Consulent

Roumayne Schepers van Leren van kunst.

Inschrijven 

Je kan je inschrijven als tot de doelgroep hoort en BIG-geregistreerd bent. De cursussen zijn van academisch niveau. Wil je meedoen, maar voldoe je niet aan de eisen, neem dan contact op.

Je kunt inschrijven middels de button boven en onderaan de pagina. Je ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. De cursus gaat door bij voldoende deelnemers.

Annuleringsregeling 

Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Annuleren kan tot een week voor aanvang van de nascholing onder aftrek van € 25,- administratiekosten. We zullen dan binnen 14 dagen het bedrag terugstorten. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk kun je je, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega. Voor de algemene annuleringsvoorwaarden klik hier

Meer informatie

Deze cursus is ontwikkeld door Leren van kunst. Copyright en eigendomsrecht van het cursusmateriaal behoren toe tot Leren van kunst.
Voor inlichtingen kun je terecht bij OVM Scholing & Advies, telefoon 0622514859, e-mail scholing@vanmuijden.nl. Check de flyer! 
Coördinatie: Olaf van Muijden

Wijzigingen voorbehouden.