ovm

Drama op de werkvloer. Geweldloze communicatie (EKC-vervolgcursus)

Datum woensdag 1 december
Locatie Theater de Kamers
Doelgroep Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, Overige, AVG
Organisatie OVM Scholing & Advies
Accreditatie 4 uur
Prijs 225.00
Tijd: 09.00 - 13.00 uur.
Na afloop is er lunch

Drama op de werkvloer. Geweldloze communicatie

Iedere professional krijgt van tijd tot tijd te maken met conflicten, met patiënten en/of collega’s. Hoe geef je jouw behoeften aan zonder daarmee de ander tegen je in het harnas te jagen? En hoe zorg je ervoor dat een ander naar je luistert en jij de ander echt kunt horen ondanks tijdsdruk of andere belemmerende factoren? Het communicatiemodel geweldloze communicatie biedt daarvoor een prachtig handvat.
Tijdens deze cursus wordt het theoretische model van de geweldloze communicatie invoelbaar gemaakt met behulp van een acteur. Tegelijkertijd worden de sociaal psychologische principes die hieraan ten grondslag liggen behandeld. Vervolgens gaan we aan de slag met het in praktijk brengen van het model door middel van het spelen van scènes. Dit alles onder begeleiding van ervaren trainers/ theatermakers.

Waarom deelnemen?

  • Hoe vermijd ik situaties waarin enkel en alleen met modder wordt gegooid?
  • Hoe geef ik mijn eigen grenzen en behoeften aan zodat anderen die snappen en aanvaarden?
  • De cursus biedt een veilige ruimte om te oefenen en van ‘fouten’ te leren.

Programma 

In deze interactieve cursus leert de deelnemer te communiceren vanuit het model van geweldloze communicatie. Om deze wijze van communiceren te internaliseren wordt het model allereerst invoelbaar gemaakt. Vervolgens gaat men aan de slag met uit de hand gelopen situaties uit de praktijk. Deelnemers ervaren spelenderwijs hoe het niet moet om vervolgens zelf te ervaren hoe het model van geweldloze communicatie de communicatie kan bevorderen.

08.30 - 09.00 uur Ontvangst
09.00 - 10.45 uur Cursus Drama op de werkvloer
10.45 - 11.00 uur Pauze
11.00 - 13.00 uur Vervolg cursus
13.00 - 13.30 uur Lunch

Datum

Woensdag 1 december 2021.
 

Locatie

Theater de Kamers, Wezeperberg 1, 3825 DJ Amersfoort

Kosten

€ 225,- per deelnemer.

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor 4 uur bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

Consulent

Maartje Keijzer
Nard Verdonschot

Inschrijven 

Je kan je inschrijven als tot de doelgroep hoort en BIG-geregistreerd bent. De cursussen zijn van academisch niveau. Wil je meedoen, maar voldoe je niet aan de eisen, neem dan contact op.

Je kunt inschrijven middels de button boven en onderaan de pagina. Je ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. De cursus gaat door bij voldoende deelnemers.

Annuleringsregeling 

Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Annuleren kan tot een week voor aanvang van de nascholing onder aftrek van € 25,- administratiekosten. We zullen dan binnen 14 dagen het bedrag terugstorten. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk kun je je, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega. Voor de algemene annuleringsvoorwaarden klik hier.

Meer informatie

Deze cursus is ontwikkeld door Keijzer en Van der Jagt advies. Voor inlichtingen kun je terecht bij OVM Scholing & Advies, telefoon 0622514859, e-mail scholing@vanmuijden.nl
Coördinatie: Olaf van Muijden

Wijzigingen voorbehouden.