ovm

Storytelling. Wat is jouw verhaal als EKC en huisarts? (EKC-vervolgcursus)

Datum donderdag 23 maart
Locatie Theater de Kamers (Amersfoort)
Doelgroep Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, Overige, AVG, EKC
Organisatie OVM Scholing & Advies
Accreditatie 4 uur
Prijs 225.00
Tijd: 13.30 - 17.30 uur.

Storytelling. Wat is jouw verhaal als EKC en huisarts?

Storytelling kan gebruikt worden om meer impact te hebben op de doelgroep die je wilt bereiken. Met een goed verhaal is vaak meer effect te bereiken dan met een opsomming van feiten en argumenten. Met het vertellen en luisteren naar een goed verhaal activeer je een ander deel van het brein. Je neemt de luisteraar mee, waardoor je deze aan het denken zet en informatie beter beklijft. De cursus ‘Storytelling. Wat is jouw verhaal als EKC en huisarts?’ geeft handvatten voor het gebruik van storytelling in verschillende werksituaties.

Tijdens deze interactieve cursus wordt inzicht gegeven in de kracht van verhalen en hoe je gebruik kunt maken van storytelling in werksituaties. De cursus start met een korte theoretische introductie, maar bestaat vooral uit doen en ervaren. Je gaat op zoek naar een set van verhalen die je in kunt zetten om in werksituaties meer impact te bereiken. Je gaat hier in kleine groepjes mee oefenen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren adviseur en storyteller binnen het gezondheidsdomein.

Waarom deelnemen?

  • Deelnemers hebben na de training handvatten om storytelling in te zetten in werksituaties en daarmee meer impact te bereiken.
  • Storytelling kan ingezet worden om de eigen visie krachtiger neer te zetten.
  • Storytelling kan gebruikt worden om meer te resultaat te bereiken in het contact met anderen.

Programma 

Deze interactieve cursus start met een korte introductie van storytelling: Wat is het? Waar bestaat een goed verhaal uit? En hoe kan ik het inzetten in werksituaties? Deelnemers gaan vervolgens in kleine groepjes aan de slag met een kernverhaal dat hen als EKC of huisarts typeert en hun visie weergeeft, dat ze in kunnen zetten in verschillende werksituaties. Daarna gaan deelnemers op zoek naar een set van verhalen uit hun eigen ervaring, of elders, en de betekenis die dit voor hen heeft als in werksituaties. Aan de hand van een zelfgekozen werksituatie, gaan de deelnemers tot slot oefenen hoe ze hier met gebruikmaking van storytelling meer impact kunnen bereiken. De deelnemers gaan naar huis met concrete handvatten om de volgende dag in het werk in te kunnen zetten.

13.00 - 13.30 uur Ontvangst
13.30 - 14.30 uur Kennismaking en introductie Storytelling
14.30 - 15.30 uur Op zoek naar een 'kernverhaal' dat jou als EKC en huisarts typeert
15.30 - 15.45 uur Pauze
15.45 - 17.15 uur Op zoek naar een set verhalen - oefenen met een zelfgekozen werksituatie
17.15 - 17.30 uur Afsluiting met leerpunten/acties om toe te passen in de praktijk

Datum

Donderdag 23 maart 2023.

Locatie

Theater De Kamers. Wezeperberg 1, 3825 DJ Amersfoort

Kosten

€ 225,- per deelnemer.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor 4 uur bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

Consulent

Heleen Hamburg

Heleen Hamberg werkt als adviseur, coördinator en projectleider voor de zorgsector, waarbij ze veel gebruik maakt van storytelling als manier om mensen met elkaar te verbinden en tot de ‘bedoeling’ te komen.

Inschrijven 

Je kan je inschrijven als tot de doelgroep hoort en BIG-geregistreerd bent. De cursussen zijn van academisch niveau. Wil je meedoen, maar voldoe je niet aan de eisen, neem dan contact op.

Je kunt inschrijven middels de button boven en onderaan de pagina. Je ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. De cursus gaat door bij voldoende deelnemers.

Annuleringsregeling 

Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd. Annuleren kan tot een week voor aanvang van de nascholing onder aftrek van € 25,- administratiekosten. We zullen dan binnen 14 dagen het bedrag terugstorten. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk kun je je, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega. Voor de algemene annuleringsvoorwaarden klik hier.

Meer informatie

Deze cursus is ontwikkeld door Heleen Hamberg van VLIEGER Advies & Verhalen. Voor inlichtingen kun je terecht bij OVM Scholing & Advies, telefoon 0622514859, e-mail scholing@vanmuijden.nl
Coördinatie: Olaf van Muijden

Wijzigingen voorbehouden.